lauantai 14. helmikuuta 2015

Camera obscura

Kuusamossa sijaitseva Nuorisokeskus Oivanki toteuttaa vuosittain Camera obscuran osana yläkoulun ryhmäytysviikkoa. Osallistuimme tähän toiminnalliseen päivään 19.1.2015.

Tapahtumassa yhtenä pisteenä oli kokemuksellinen mielikuvaseikkailu, joka koostui seitsemästä huoneesta. Kuulokkeista kulkija kuulee tarinan, jonka perusteella hän etenee huoneesta toiseen. Seikkailu on osa kokonaisuutta, jota edeltää opettajan pitämä ennakkotunti, seikkailupäivän muu tekeminen sekä myöhemmin pidettävä purkutunti.

Toiminnallisen päivän muiden tekemisten tarkoituksena oli mm. ryhmänä toimiminen, ongelmien ratkaiseminen yhdessä ja arvojen pohtiminen. Toimintapisteinä meillä oli esim. tandemhiihtoa, limsakorien avulla "joen" ylitystä sekä A-kirjaimen kävelyttämistä. Jokaisella pisteellä oppilaat pääsivät toimimaan ryhmänä ongelman ratkaisujen parissa.

Päivän aikana tapahtuvien toimintojen tarkoituksena on tarjota nuorelle käytännössä kokemus omasta ainutkertaisuudesta, arvokkuudesta ja olemassa olonsa tärkeydestä. Päivän anti oli hyvin positiivinen ja saimme samalla päivän liikunta-annoksen täytettyä.


Ei kommentteja: