Projektin idea

Hei,

Olemme Kuusamon Rukan koulun 9A luokka ja meillä on käynnissä Liikkuen luokkaretkelle- projekti. Projektin tarkoituksena on saada oppilaat harrastamaan liikuntaa vapaa-ajallaan ja samalla kartuttamaan luokkaretkikassaamme liikkumalla. 

Projektin perusidea on seuraava. Jokainen oppilas hankkii itselleen sponsoriyrityksen / henkilön, joka tukee oppilasta kampanjan ajan. Sponsori maksaa oppilaalle toteutuneista liikuntasuorituksista. Liikuntasuoritusten toteutumista kontrolloidaan seurantalomakkeiden avulla. Projektin ajan luokkamme pitää yllä tätä blogia, jonne kirjataan tasaisin väliajoin projektin senhetkisestä tilasta.

Mukana olevat sponsorit saavat projektin aikana näkyvyyttä luokan sivujen ja koulun tapahtumien kautta sekä tarkoituksenamme on saada hankkeellemme näkyvyyttä myös lehtien, radion ja tv:n välityksellä. Uskomme, että projektin aikana hankkeemme ylittää uutiskynnyksen, näihin juttuihin laitamme mahdollisuuksien mukaan tiedot meitä tukevista yrityksistä. Näiden lisäksi oppilailla on liikkuessaan päällä urheiluliivi, jossa on heidän sponsorinsa mainos.

Kampanjan tarkoituksena on pitää huolta yhdessä oppilaiden riittävästä liikunnasta ja sitä kautta heidän fyysisestä kunnostaan ja jaksamisestaan. Projektin aikana seuraammekin myös oppilaiden kunnon kehittymistä. Oppilaiden kunto testataan ennen projektin alkua sekä 5 kertaa projektin aikana. Testistönä käytämme ”Koululaisten kunnon ja liikehallinnan mittaaminen” testistöä. Testistö kartoittaa oppilailta seuraavat kunnon ja liikehallinnan osa-alueet: nopeus, kestävyys, liikkuvuus, voima, ketteryys, räjähtävä nopeusvoima, vatsalihakset, välineen kuljetustaito ja staattinen tasapaino.

Liikunnallisin terveisin luokanvalvoja Markus Määttä & Rukan koulun 9A luokka

Ei kommentteja: